В неділю, 28 вересня, при парафії священномученика Миколая Чарнецького і новомучеників УГКЦ с. Підгірці, відбулися урочисті святкування 25-ліття виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля.

Розпочалися урочистості Божественною Літургією, яку в парафіяльному храмі служили: декан Бродівський о.Богдан Вихор, ігумен Підгорецького Василіянського монастиря ієромонах Віктор, о.Юрій Біль, а також настоятель о.Тарас Дзьоба.

Після Літургії відбувся чин посвячення хреста, який спорудили поруч із храмом з нагоди ювілею виходу Церкви з підпілля: «Відновили на цьому місці святий хрест, а церква ваша ще в руїні. Проте цей хрест є символом відродження церкви в Підгірцях, церкви - як спільноти вірних, і церкви - як дому Божого, адже з поставленням хреста розпочнеться і відновлення цього зруйнованого храму», - звернувся до вірних у своєму слові отець-декан Богдан Вихор.

Продовжилися святкування урочистою академією в народному домі, де проходила фотовиставка про підпілля Української Греко-Католицької Церкви.

З уст молоді було представлено короткий історичний екскурс в часи підпільної Церкви, а директор Бродівського історико-краєзнавчого музею Василь Стрільчук розповів про підпілля в Бродівському районі. Все це урочисте дійство розбавив милозвучний спів парафіяльного дитячого хору під керівництвом Ольги Баліцької.

Також цього дня всі присутні мали змогу переглянути прем’єру документального фільму, знятого з ініціативи пароха про о. Василя Пришляка, священика УГКЦ, який був вивезений в заслання в часи катакомбної Церкви.

В завершальному слові о.Тарас привітав усіх з цим 25-літнім ювілеєм відродження Церкви та наголосив, що ми повинні пам’ятати свою історію і історію своєї Церкви, яка завжди є з народом, є його серцем і його душею.

Реквізити для пожертв та контакти

Адреса: вул.Грушевського 13а, с.Підгірці, Львівської обл. Україна;

Емейл: pidgirci.org@gmail.com

Телефон священника +380685052114 о.Тарас


IBAN: UA223257960000026006300499371

МФО 325796

ЗКПО 26578788

АТ "Ощадбанк" Львів.

Отримувач: Релігійна громада УГКЦ с.Підгірці, Бродівського р-ну