4 червня, напередодні Всесвітнього дня природного довкілля та охорони навколишнього середовища, з ініціативи екологічного Бюро УГКЦ у співпраці з НПП «Північне Поділля» у Підгірцях поруч із шелтером неподалік храму, було висаджено горіховий сад.

Розпочався захід молитвою у храмі де о. Тарас, представив суть ініціативи та пояснив учасникам значення висадження дерев перемоги, а відтак молодь, природоохоронці, та вимушено переселені особи, що у Підгірцях опинилися через війну розпочали висадження саду.

«Ворог знищує усе живе, а ми насаджуємо. Ворог руйнує, а ми будуємо. Ворог вбиває, а ми рятуємось від війни та ворожої зброї» - сказав священник до учасників акції серед яких були і ті, хто опинився у Підгірцях через війну.

Ця подія стала продовженням безтермінової еко-соціальної ініціативи «Посади дерево миру», яка була започаткована Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки Мінприроди України в 2016 році з метою привернення уваги до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, єднання в молитві за мир, збереження створіння та об’єднання зусиль задля примноження природної спадщини Творця.

Символічним є і місце висадження саду, адже у Підгірцях в рамках проекту «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України» Карітас України та Карітас Жовква УГКЦ  та за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) облаштовується місце тимчасового проживання для вимушено переселених осіб .

Реквізити для пожертв та контакти

Адреса: вул.Грушевського 13а, с.Підгірці, Львівської обл. Україна;

Емейл: pidgirci.org@gmail.com

Телефон священника +380685052114 о.Тарас


IBAN: UA223257960000026006300499371

МФО 325796

ЗКПО 26578788

АТ "Ощадбанк" Львів.

Отримувач: Релігійна громада УГКЦ с.Підгірці, Бродівського р-ну